Oscar Delghuststraat 60 - 9600 Ronse - België | 055 21 80 07 | info@tio3.be

Meer info?

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of locatiebezoek via de contactpagina of bel 055 21 80 07.

Textielfestival 2022 partners

TIO3 – Event & Business Center

TIO3 is een bruisend bedrijvencentrum en moderne eventlocatie omgeven door de groene heuvels van de Vlaamse Ardennen. Het karaktervolle gebouw telt maar liefst negen verdiepingen. Bij TIO3 – Event & Business Center kan je terecht voor kwaliteitsvolle kantoorruimtes, coworking-space, kantoren op dagbasis en selfstorage. Daarnaast zijn allerhande bedrijfsevenementen mogelijk gaande van vergaderingen, seminaries tot congressen en dit in de volledig uitgeruste aula of vergaderzalen. Productvoorstellingen, personeelsfeesten, recepties en teambuildings kunnen doorgaan op de zevende verdieping met panoramisch uitzicht op de stad Ronse. Ook privéfeesten kunnen georganiseerd worden in één van de polyvalente zalen waar licht en ruimte centraal staan.

TIO3 – Event & Business Center
Oscar Delghuststraat 60, 9600 Ronse
www.tio3.beinfo@tio3.be – 055 21 80 07


CC De Ververij

Cultuurcentrum De Ververij staat lokaal en regionaal in voor een gevarieerd programma aan podiumkunsten (comedy, jazz, pop, theater, klassiek …), tentoonstellingen van zowel professionele als amateurkunstenaars met een focus op textiele kunsten en tekenkunst, vormingen (o.a. in samenwerking met Avansa), lezingen en projecten (publieke ruimte, wijken, educatie …). CC De Ververij is gehuisvest in een hedendaags architecturaal gebouw samen met de kunstacademie.

CC De Ververij
Wolvestraat 37, 9600 Ronse
www.ccdeververij.beinfo@ccdeververij.be – 055 23 28 01


Toerisme Ronse

Toerisme Ronse is schitterend gehuisvest op de site van de Hoge Mote, bezoekers kunnen er terecht in het toeristisch onthaal- en belevingscentrum. Ook het Must-Museum voor textiel heeft hier zijn vaste stek. De historische site werd grondig gerestaureerd en omgetoverd tot een erfgoedparel met verrassende hedendaagse accenten. De perfecte start om met vrienden en/of familie op stads- of regioverkenning te gaan. Aan de hand van interactieve panelen, luisterverhalen, filmpjes en virtual reality kunnen bezoekers meer ontdekken over Sint-Hermes, de ontwikkeling van Ronse, textiel en Vlaanderens mooiste landschap. Ook een aantal stadsvernieuwingsprojecten worden hier in de kijker gezet.

Toerisme Ronse
De Biesestraat 2, 9600 Ronse
www.visitronse.betoerisme@ronse.be – 055 23 28 16


E&A Fashion Institute

Bij E&A Fashion Institute kan je lessen volgen in Broderie de Lunéville en Haute Couture technieken. Esther Christiaans en Annie Martens begeleiden de cursisten graag persoonlijk in deze unieke opleidingen.

Broderie de Lunéville
In deze modules worden parels & pailletten vastgezet met een crochet. De docenten volgden jaren les bij het bekende borduuratelier Lesage in Parijs. Andere technieken kunnen ook aangeleerd worden zoals Broderie d’Or en eigen knopen ontwerpen en maken.

Haute Couture technieken
Tekenen van patroon naar eigen maten, aanpas, kledingstuk afwerken volgens Haute Couture technieken. Specialisaties in volgende technieken: keperen, double-face, verwerken van kant.

E&A Fashion Institute
S.M. Glorieuxlaan 21, 9600 Ronse
www.eafi.be
info@eafi.be

ONS VERHAAL VAN 1952 TOT NU...

Het gebouw heeft er al een rijke geschiedenis opzitten. In 1952 vond de eerste steenlegging van het burgerlijk ziekhuis plaats door Koningin Elisabeth. In 1954 ging het ziekenhuis open en deed het jarenlang dienst tot 2005. Het robuuste gebouw werd volledig gestript tot op enkele muren na. 

In 2011 ging het voormalige ziekenhuis opnieuw open als TIO3: Textiel, Innovatie, Ontmoeting, Opleiding, Ondernemerschap. Textielinnovatie en ondernemerschap gingen dus hand in hand. In 2018 kreeg TIO3 een nieuwe ‘rebranding’ en ligt de focus vandaag op het Business Center en de Eventlocatie.