Oscar Delghuststraat 60 - 9600 Ronse - België | 055 21 80 07 | info@tio3.be

Textielfestival 2019

Ronse kent een rijke textielgeschiedenis, maar ook vandaag nog heeft textiel haar plek in de stad, dankzij zin voor ondernemen, creativiteit en innovatie. Tijdens de vierde editie van het tweejaarlijkse Textielfestival slaan dienst Toerisme, CC De Ververij en TIO3 opnieuw de handen in elkaar om te laten zien wat textiel in Ronse te bieden heeft. Van vrijdag 27 september t.e.m. zondag 29 september  2019 staan tal van activiteiten op het programma (bekijk hier het programma).

Cultuurcentrum De Ververij organiseert de tentoonstelling CONFORM met kunstwerken uit de collecties van het S.M.A.K. (Gent) en het M HKA (Antwerpen) van beeldend kunstenaars Ricardo Brey, Berlinde De Bruyckere, Lili Dujourie, Cindy Sherman, Anne-Mie Van Kerckhoven, Lois Weinberger …

Bij TIO3, event locatie en business center, zullen tijdens het Textielfestival verschillende werken tentoon gesteld worden rond het thema innovatieve textiel. Zaterdagnamiddag is er een voordracht van de realisaties van RETEX, waarbij met lokale textielfirma’s een gerecycleerd polyester-katoen garen geproduceerd werd met 67% gerecycleerde materie. Dit product stond zeer sterk in de kijker op de beurs Techtextil in Frankfurt. Zaterdagavond geeft Jasna Rok, een jonge en energieke pionier in het combineren van innovatieve mode en ultramoderne technologie, een seminarie omtrent interactieve fashion alsook haar ervaringen met de denktank van de NASA.

Verder zullen er workshops doorgaan rond textiel en mode. Toerisme Ronse zet n.a.v. het Textielfestival met plezier de deuren open van het MUST – Museum voor textiel. Gepassioneerde textiliens geven er met veel enthousiasme demonstraties op de weefgetouwen. Op zondag gaat er op de binnenkoer van de Hoge Mote een creatief textielmarktje door en kinderen kunnen er de handen uit de mouwen steken tijdens een textiel workshop. Ga je liever op stap? Boek dan zeker de geleide textielwandeling, onze gidsen nemen je graag mee op sleeptouw.

Waar? Toerisme Ronse – CC De Ververij – TIO3

Wat?  Verschillende activiteiten in teken van textiel, bekijk het programma hier

Wanneer? Vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 september 2019

Toegang? Gratis toegang (behalve Seminarie Jasna Rok en familievoorstelling Specht)

Rolstoeltoegankelijk? Alle locaties zijn rolstoeltoegankelijk

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en zet je alvast aanwezig op het event!

Programma Textielfestival 2019

Onze affiche, zelf een exemplaar uithangen? Stuur een mailtje naar events@tio3.be 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met dank aan volgende partners:

Fedustria (www.fedustria.be)

Associated Weavers (www.carpetyourlife.com)

Centexbel  (www.centexbel.be)

Creamoda (www.creamoda.be)

Vercauteren Transport (www.vercauterentransport.be)

Belgian Fuel Card (www.tankkaart.be)

                      

 

 

 

 

 

Van 1952 tot nu.. ons verhaal

verhaal tio3
Verhaal TIO3

Het TIO3-gebouw heeft er al een rijke geschiedenis opzitten. In 1952 vond de eerste steenlegging van het ziekenhuis plaats door Koningin Elisabeth. Na een bouw van 2 jaar ging in 1954 het ziekenhuis open en deed het jarenlang dienst als burgerlijk hospitaal. In 2005 sloot het ziekenhuis en werd het robuuste gebouw volledig gestript tot op enkele muren na.

In 2011 ging het voormalige ziekenhuis opnieuw open als TIO3: Textiel, Innovatie, Ondernemen, Ontmoeten en Opleidingen. Textielinnovatie en ondernemerschap gingen hand in hand. In 2018 kreeg TIO3 een nieuwe ‘rebranding’ en ligt de focus de dag van vandaag op het Business Center en de eventlocatie.

TIO3 ons verhaal
TIO3 ons verhaal