Vooruit100

Wist je dat er vroeger in het KunstenCentrum de Vooruit in Gent lokaal vervaardigd textiel werd verkocht? Het eeuwfeest VOORUIT100 is de ideale gelegenheid om dat opnieuw te doen.

TIO3 bracht een team van mensen samen die drie jurkjes uit de jaren ’50 een hedendaagse toets met een knipoog naar de toekomst gaven.  Ons team:

  Véronique Verhas - patroontekenaarster

  Inge Claus - stilliste en vintage mode 
     liefhebster

  Hermine Van Dijck - textielontwerpster

  Wendy Van Wynsberghe - electronica & textiel
 
Een heel divers team, wat zorgde voor een ongeloofelijk interessante interactie en een fantastisch resultaat dat vanaf 1 mei te koop is in de Cooperette van de Vooruit in Gent.

De inspiratie:

    Er werden 2 patronen ontwikkeld -  die de namen Ida en Odette meekregen – deze zijn tot oktober 2013 in beperkte oplage te koop in de Cooperette van Vooruit, de tijdelijke (work)shop in het Café en op TIO3. Je vindt er ook exclusief voor VOORUIT100 ontworpen stof om mee aan de slag te gaan! Je kan je ensemble helemaal af maken met een zelfgemaakte futuristische broche met leds.

Bestellen ?
De kostprijs voor een patroon is 25€. Wil je graag ook een pakket stof dan betaal je 50€ voor 2,5m, wat voldoende is voor het maken van 1 jurkje. De kostprijs voor het DIY LED Broche pakket is 18€. Interesse? Neem contact op via info@tio3.be.

print