Stage aanbod

Interesse in textiel, experiment en technologie en je zoekt nog een uitdagende stage-plaats ?

Vanaf 2012 bouwen we op TIO3 een heus Inspiratie Atelier uit over textiel en technologie. Het Atelier heeft twee stageplaatsen in de periode van 15 januari tot 15 maart 2012.

Omschrijving Stage


Als eerste zal de stagiair het machine-park uittesten. Hieronder verstaan we het opzoeken van de grenzen van de naai- en borduurmachine, het weefgetouw, de laserprinter, ... met textiel in combinatie met andere materialen, vooral technologie. Samples worden aangemaakt en gepresenteerd na een bepaalde periode.

Het tweede luik bestaat uit een creatief educatief pakket samenstellen en uitwerken voor de eerste middelbare graad. Het pakket is volledig gebaseerd op het verleden, heden en toekomst van textiel in al zijn aspecten. Een creatieve manier wordt gezocht en uitgewerkt hoe deze informatie gebracht en getoond kan worden aan jongeren tussen de 12 en 14 jaar. Research naar de geschiedenis van textiel, hoe en waar ontstaat 'textiel', uit wat bestaat 'textiel', kunnen we zelf 'textiel' maken, is er een toekomst van deze sector, wat zijn de innovatie binnen deze sector, ...

Het inspiratie-atelier zoekt


Enthousiaste studenten die zich drie maanden willen gooien op onderzoek en experiment van textiel in combinatie met technologie. Twee studenten die elkaar kunnen aanvullen op vlak van esthetiek en kennis.

Vereisten inzake kennis en vaardigheden


Jouw eigenschappen: Je bent gemotiveerd, flexibel, inventief, communicatief, en kan zelfstandig werken.
Ook heb je affectie met textiel en/of technologie. Leuke pluspunten zijn het kunnen omgaan met grafisch werk (illustrator, photoshop, Indesign, ... ) en je bent handig met textiel.

Wat biedt het inspiratie-atelier ?


De studenten krijgen een persoonlijke coach dat toeziet houdt op het experiment. De studenten krijgen drie maanden huisvesting in Ronse.

Interesse in een gesprek ?


Neem dan contact op met Kathleen Saelens - kathleen.saelens@tio3.be.

print