Inspiratie Atelier


TIO3 staat voor ontmoeting tussen textiel, industrie en economie. Maar TIO3 wil ook inspireren. Vandaar wordt er op het tweede verdiep een heus INSPIRATIE-ATELIER ingericht.  Een atelier waar geïnspireerd maar ook geëxperimenteerd wordt.  Op dit inspiratie-atelier, dat wordt uitgebouwd in 2012, kunnen verschillende uitdagingen op creatieve manieren bekeken en aangepakt worden. Inspiratie en experiment worden de leidraden waar de pijlers van het Inspiratie-Atelier mee geweven worden.

Enerzijds kan je je er terugtrekken om je te laten inspireren door textiel in al zijn aspecten. Waar komt textiel vandaan, waar zit welke industrie binnen deze sector, wat kan de toekomst zijn, wat zijn 'smart textiles' ? Met dergelijke vragen kun je terecht in de inspiratie-kast of bij de mensen aanwezig in het inspiratie-atelier.

Maar je kan er ook aan de slag.  Wil je alleen of met collega's onderzoeken en experimenteren wat de toekomst van textiel kan zijn? Maak een afspraak. De mogelijkheden tussen textiel en technologie worden in het experiment-gedeelte graag in het daglicht gezet. Ongekende mogelijkheden worden gekende mogelijkheden en dit door experiment met textiel en andere materialen.  Ook hier wil het inspiratie-atelier een vooruitdenkende speler zijn.

Het INSPIRATIE-ATELIER wil een open platform zijn voor alle geïnteresseerden die textiel verder willen meehelpen uitbouwen tot ongekende mogelijkheden.

Ben je student en ben je geïnteresseerd je stage te doen bij on? Bekijk dan ons stage aanbod.

print