Over TIO3

Het Textiel Innovatie Centrum biedt inspiratie, ruimte tot experiment en ondersteuning bij het ondernemen.
Stap je binnen in het Textiel Innovatie Centrum van TIO3 dan ontdek je een divers aanbod van textielgerelateerde 
content. 

TIO3 wil inspireren door ingenieurs, ambachtslui, designers, ontwerpers, kunstenaars en studenten in contact te brengen met textiel en zijn laatste nieuwe ontwikkelingen. Inspiratie kan je onder andere terugvinden in onze         bibliotheek, de stalenboeken en databank, lezingen en tentoonstellingen.

TIO3 beschikt over een Fab(ric) Lab, een ruimte die bedoeld is om te experimenteren met bestaande en             vernieuwende technologieën op vlak van textiel. Geïnteresseerden kunnen hier terecht voor de uitwerking van hun projecten en prototypes, indien gewenst onder begeleiding van experts.

TIO3 vindt het belangrijk ondernemen te stimuleren en te werken naar een economisch eindresultaat. Samen met het Textiel Incubatie Centrum (TIC) ondersteunt en begeleidt  TIO3 groeiende en innoverende ondernemers. Starters krijgen toegang tot kennis, advies en een netwerk van experten binnen de textielindustrie om zo succesvol te ondernemen.

Kortom bij TIO3 kan je terecht voor begeleiding van een ruw concept tot het afgewerkte product gevolgd door de actieve onderneming die het product op de markt brengt.

Al deze activiteiten zijn gehuisvest in een volledig gerenoveerd gebouw met een hedendaagse, maar rustgevende, strakke architectuur dat naast het Textiel Innovatie Centrum ook onderdak biedt aan een Event Location en Business Center. De façade is uniek in haar soort door de bedekking van een innovatief textieldoek.

Event location

De eventlocatie bevat vergaderzalen, seminarieruimte, tentoonstellingsruimte, auditorium, foyer en bistro. Een 
droomlocatie voor inspirerende vergaderingen en evenementen, of u nu een ruimte zoekt voor 4, 10 of 400 
personen.
Business Center
Het Business Center bestaande uit kantoren van klein tot heel groot verzorgt een full service qua onthaal en toegangscontrole. TIO3 zorgt ervoor dat u zich kunt concentreren op uw business en klanten.
De ruime parking is ter beschikking voor u en uw bezoekers. De file-vrije route naar TIO3 maakt dat u ongedwongen naar uw kantoor kunt komen.Het TIO3 business center stelt inspirerende bedrijfsruimtes ter beschikking. Op deze manier biedt het een platform voor lokale en startende ondernemers. Daarnaast stelt ze ook grotere oppervlakten kantoorruimte ter beschikking.

print