Futurotextiles 2011

                        03.12.2011 - 15.01.2012

De openingstentoonstellingen ‘Futurotextiles 2011’ en ‘T-Lab’ van TIO3 in Ronse sloten af met op de teller 6034 bezoekers. De unieke combinatie van innovatief textiel en hedendaagse textielkunst werd enorm gesmaakt door een breed publiek.

Na een geslaagd openingsweekend op 3 en 4 december 2011 waarbij 2500 mensen het gerenoveerde gebouw van TIO3 en de tentoonstellingen bezochten was ook de scholenweek (9-13 januari 2012) een succes. Meer dan 600 leerlingen uit gans België bezochten de tentoonstellingen en koppelden het bezoek ook aan een Workshop Smart Textiles waar ze zelf aan de slag gingen met een van de meest fascinerende nieuwigheden in de textielwereld: de combinatie van textiel en elektronica. Onder begeleiding van een ontwerper gingen ze aan de slag met allerlei zachte geleidende materialen.

Neem een kijkje in onze virtuele tentoonstellingen:
Meer info over Futurotextiles: www.lille3000.com

 

Futurotextiles. Verrassend textiel, design & kunst


03 december 2011 - 15 januari 2012 - TIO3 Ronse


Futurotextiles combineert wetenschap, technologie en kunst tot een boeiend textiel universum, geordend volgens de verschillende productiegebieden, zoals architectuur, biotechnologie, geneeskunde,sport, transport en elektronica tot en met de luchtvaartindustrie; met een gedetailleerd overzicht van de laatste ontwikkelingen in vezels en de meest innovatieve toepassingen van textiel buiten de traditionele wereld van de mode.

De tentoonstelling werd voor de eerste maal georganiseerd in 2006 door Lille3000, en wordt samengesteld door Caroline David. Na Istanbul (2007), Kortrijk (2008), Bangkok (2009), Shanghai (2010), Barcelona, Cordoba en Prato (2011) komt Futurotextiles nu naar Ronse, dankzij de steun van ACTE - European Textile Cities Association.

De tentoonstelling is geordend in acht specifieke secties die de verschillende toepassingen en het gebruikspotentieel van weefsels willen presenteren, met behulp van informatief materiaal, interactieve spots en multimedia tools. Binnen het tentoonstellingsparcours worden innovatieve voorstellen gepresenteerd voor het interieur (Hometex), futuristische creaties van modeontwerpers (Clothtex), nieuw composiettextiel gemaakt voor de transportsector (Mobiletex), architecturale "textiel"-projecten (Buildtex), evenals de beschermende weefsels (Protex) en de weefsels die worden gebruikt in de landbouw en geneeskunde (Geotex en Medtex).

Deze nieuwe editie toont naast de internationale kernselectie, heel wat hightech materialen en innovatieve producten en prototypes die ontwikkeld zijn door de Belgische textielbedrijven en textiellaboratoria.

Meer weten? ga naar www.futurotextiles2011.be .

print