Fab(ric)Lab

Ontdek hier onze WORKSHOPS


Het Fab(ric)Lab biedt inspiratie, ruimte tot experiment en ondersteuning bij het ondernemen. Stap je binnen in het Fablab van TIO3, dan ontdek je een divers aanbod van textiel gerelateerde thema’s en technieken.

Binnen het centrum willen we mensen inspireren door hen in aanraking te brengen met nieuwe materialen, processen en technologieën op het vlak van textiel. Daarnaast willen we bedrijven ondersteunen bij het zoeken naar innovatieve invalshoeken om nieuwe markten en producten te verkennen.

Naast inspiratie hebben wij ook een platform gecreëerd waar mensen kunnen experimenteren. Ontwerpers, bedrijven, kunstenaars, zelfstandigen en studenten kunnen zelfstandig aan de slag in het Fab(ric) Lab. Dit Lab bevat verschillende professionele, textiel gerelateerde, machines die ondersteuning bieden bij het creëren van een professioneel prototype.

Wil je als ontwerper of bedrijf met je prototype naar de markt? Dan kan je terecht bij het Textiel Incubatiecentrum. Hier wordt ondernemen gestimuleerd en kan je terecht voor professionele ondersteuning bij de opstart van uw bedrijf. Bij TIO3 kan je terecht voor begeleiding van jouw project, van ruw concept tot actieve onderneming, met marktrijpe producten. Ook bestaande bedrijven kunnen op TIC beroep doen om nieuwe producten of processen naar de markt te brengen.


Fab(ric)Lab TIO3 -  Oscar Delghuststraat 60, 9600 Ronse - 055 21 80 07print