Ondernemen

Op TIO3 huisvesten wij het Textiel IncubatieCentrum, een Incubator gericht op textielgerelateerde activiteiten met focus op een hoogstaande kwalitatieve totaalservice aan beginnende, groeiende en innoverende ondernemingen. Dus heb jij als startende of doorwinterde ondernemer zin om je aan textiel gelinkt product of dienst te lanceren op de markt dan kan het TIC jou hierin begeleiden.

Het TIC is een NV bestaande uit een groep investeerders met knowhow en een uitgebreid netwerk in textiel-gerelateerde domeinen: technisch textiel, flooring, confectie, chemie, elektronica, nieuwe materialen, onderzoek en openbare instellingen. Bovenal zijn zij een groep textiliens 'pur-sang' die nog geloven in de toekomst van de textielsector. Textiel heeft immers - naast de klassieke toepassingen waar iedereen in eerste instantie aan denkt - een ruime waaier van toepassingsgebieden.

Het Textiel IncubatieCentrum (TIC) ondersteunt en begeleidt beginnende, groeiende en innoverende ondernemingen door het creëren van een gespecialiseerde groeiomgeving en het aanbieden van een hoogstaande, kwalitatieve, totaalservice. Starters krijgen toegang tot de expertise, het advies en het uitgebreide netwerk van de aandeelhouders (*) en de partners die verbonden zijn aan het Centrum.

Het Textiel IncubatieCentrum beschikt voor de uitbouw van haar regionale, nationale en Europese ambities over flexibele en moderne werkruimtes met alle nodige voorzieningen op de unieke locatie van TIO3 te Ronse; een interessante ontmoetingsplaats voor starters waardoor netwerking en onderlinge interactie gestimuleerd worden en bijdragen tot het incubatieproces.

Contacteer TIC voor een vrijblijvend gesprek.

(*) Rector Paul Van Cauwenberghe van Universiteit Gent neemt de rol op zich van Voorzitter van de Raad van Bestuur, die de expertise en toekomstgerichte spirit bundelt van Alsico, Associated Weavers International, Bonar Technical Fabrics, BNP Paribas Fortis, Centexbel, DesleeClama, Devan Chemicals, Desso, DeWa Consulting, POM Oost-Vlaanderen, Sioen industries, Universiteit Gent en Utexbel.

   

print