Jong Textiel 2012

                     13.04.2012 - 13.05.2012


  De Tentoonstelling Jong Textiel liet een selectie zien van 'jong textiel' , gecreëerd door pas afgestudeerden aan hogescholen of andere instituten uit Vlaanderen en Wallonië.

Hoe komt een jong iemand aan een nieuwe vorm, aan een nieuwe textieltekening, aan nieuwe manieren van omgaan met textiel? Het eindresultaat werd in het daglicht gesteld, maar we weten allemaal, 'geen eindresultaat zonder voorafgaand proces'.

Jong Textiel toonde het proces naar dat ene stuk stof. Jong Textiel liet de creatieveling aan het woord met zijn/haar volledige bezieling.

                         

Jong Textiel is een tentoonstelling die jaarlijks wordt georganiseerd
.
Op deze manier wil TIO3 in samenwerking met de afstudeerrichtingen textiel/modeontwerp het werk van recent afgestudeerden in een breder platform aanbieden.

We laten zien hoe deze jonge persoon tot inspiratie, onderzoek en denkproces komt. Verschillende interessante vragen, waar enkel de persoon in kwestie op kan antwoorden. Jong Textiel neemt je mee doorheen het proces naar het eindresultaat. Interessante vraagstukken, maar ook verrassende antwoorden!

print